الأموال
الثلاثاء 29 أبريل 2025 09:21 صـ 1 ذو القعدة 1446 هـ
الأموال رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرماجد علي
اليوم الرئيس السيسي يستقبل رئيس أنجولا لبحث تعزيز التعاون الأفريقي وقضايا السلم والأمن في القارة ضبط عدد من قضايا الاتجار بالنقد الأجنبى بقيمة 13 مليون جنيه خلال 24 ساعة بينها تهريب النقد ومواد مخدرة..ضبط 86 قضية متنوعة خلال 48 ساعة الخطيب يكرم مارسيل كولر وفريقه المعاون قبل مغادرة الاهلي سحر نصر: الشراكة مع القطاع الخاص وتعزيز الإصلاحات الاقتصادية مفتاح التنمية المستدامة بمصر زد يتغلب على الاسماعيلي بهدفين في الدوري المصري الممتاز توقيع مذكرة تفاهم بين نادي صقاري الإمارات والمجلس الدولي للصيد الاتحاد السكندري يفوز على طلائع الجيش في الدوري المصري الممتاز مؤشر سوق دبي المالي يختتم اولى جلساته على ارتفاع ارتفاع بورصة مسقط وتراجع الكويت والاردن بختام تعاملات الاثنين سلامة الغذاء : تقرير بشأن إعادة المُعاينة لعدد من السلاسل الغذائية ”بلبن” و”كرم الشام” وأخرى ارتفاع بورصتي السعودية وقطر وتراجع البحرين بختام التعاملات

فنون

توفى بعد مشاجرة في مستشفى الأورام.. موعد ومكان جنازة الفنان تامر ضيائي

 تامر ضيائي
تامر ضيائي

توفي الفنان تامر ضيائي، أمس الأربعاء، عن عمر يناهز 50 عامًا؛ بعد مشاجرة نشبت بينه وبين فرد أمن في إحدى مستشفيات الأورام، بسبب أولوية الدخول، ليقوم الأخير بالاعتداء عليه بالضرب المبرح حتى يفقد أنفاسه الأخيرة.

و تشيع جنازة الفنان الراحل عقب صلاة عصراليوم الخميس من مسجد السيدة نفيسة بالخليفة على أن يكون الدفن بمقابر العائلة بمقابر البساتين في الخليفة.

وقررت نقابة المهن التمثيلية برئاسة الدكتور أشرف زكي تشكيل لجنة لمتابعة حقوق تامر ضيائي وأسرته، وذلك بعد أن توفي أثر تلك المشاجرة .

وصية تامر ضيائي

وكان تامر ضيائي نشر وصيته على حسابه الشخصي بموقع التواصل الاجتماعي "فيس بوك" بتاريخ 12 مايو الماضي، قائلا : "ده هيفضل باين على صفحتي لحد ما أموت، الحقيقة إللى كلنا عارفينها ومتأكدين منها، إننا كلنا ربنا كتبلنا إننا نموت في ميعاد محدد غير معروف، وعشان كده كتبت الكلام ده لأني محتاج حاجات معينة تتعمل، وحاجات خايف تتعمل وأنا مش عايز حد يعملها لمجرد إنها معروفة، ووقتها طبعا مش هعرف أقولها لحد".

وتابع: صلاة الجنازة أهم من العزا وهي اللي كل ما العدد زاد كل ثوابي ما كان أكتر، فأرجوكم تصلوا عليا مش شرط تيجي العزا وياريت لو اتعمل في البيت أو مكان بسيط بفلوسه تطلعوا صدقة جارية أفضل و من فضلكم لم يثبت أو يتفق عليه عمل ختمة قرآن للمتوفي إنها هتوصله، بس مثبت إن الدعاء والصدقة بيوصلوا للميت، فرجاء دي بالذات بلاش وادعولي الوقت اللي هتقروا فيه جزء فضوا نفسكم واقعدوا ادعوا فيه، بلاش صدقة جارية تقليدية وسهلة ومش مستفاد بيها يعني المصاحف كتير في مصر أوي، وكل بيت فيه كتير فممكن نحط الفلوس في جامع بيتبني أو كرسى متحرك في مستشفى يستفادوا بيه المرضى أو دخول مياه لبيت غلابة أو بناء سقف لبيت فقراء، حاجات ناس تستفيد بيها لمدة طويلة.

واستكمل: دى نقطة مهمة أوي بالنسبة ليا، محدش يقول لحد بتعيط عليه ليه، ومتعيطش عشان هو بيتعذب!! الكلام ده غلط، سيبوهم يعيطوا لحد ما يطلعوا كل الشعور اللي عندهم ومفيش حاجة بتقول إن العياط معناه عدم رضا بقضاء ربنا "وأبيضت عيناه من الحزن فهو كظيم"، أهم حاجة تاني هي الدعاء وبس والصدقة، من فضلكم تكثفوا الدعاء وقت نزول القبر وتتصدقوا بأي حاجة بنية إن ربنا يجعل قبري روضة من رياض الجنة ويثبتني عند السؤال لأن ده أهم وقت ليا وياريت كمان بعد ما تدفنوني تقعدوا معايا شوية و تمشوا عشان تونسوني في ليلة زي دي، الموت علينا كلنا حق وإحنا كلنا أمانات ربنا وهيردنا تاني، فالحزن على الفراق هونوه على نفسكم بالدعاء ليا عشان أبقى في سعادة لحد ما أقابلكم تانى.

وأضاف: اللي بيحبوني يدعولي كتير عشان لو مفيش حد يدعيلي ودي مهمة أوي أوي أوي عاوز الكل يسامحني على أي حاجهة عملتها فيه بقصد لو بدون قصد.

واختتم وصيته :اللهم إن كثر موت الفجأة من حولي وكثر موت الشباب غفلة، ف يارب إن كنت أنا القادم فأحسن خاتمتي وارزقني نطق الشهادة عند الموت ويسّر طلوع روحي وهوّن عليّ سكراتي فإني أحب أن أرحل في هدوء وسكينة و طمأنينة، ولا تقبض روحي إلا وأنت راضٍ عني لكي أكون عبدا مقبولا عندك حتي أليق بلقائك العظيم و إن كان لي من العمر باقي فأغفر لي ذنوبي و معاصي نفسي الأمّارة بالسوء و أعفو عني و أمحو لي كل ما يعرقل طريقي إليك و ردّني إليك ردّاً جميلاً يارب العالمين.

أسعار العملات

متوسط أسعار السوق بالجنيه المصرى28 أبريل 2025

العملة شراء بيع
دولار أمريكى 50.7637 50.8637
يورو 57.5914 57.7100
جنيه إسترلينى 67.6934 67.8471
فرنك سويسرى 61.0949 61.2668
100 ين يابانى 35.3656 35.4476
ريال سعودى 13.5316 13.5593
دينار كويتى 165.4296 165.8365
درهم اماراتى 13.8193 13.8484
اليوان الصينى 6.9552 6.9700

أسعار الذهب

متوسط سعر الذهب اليوم بالصاغة بالجنيه المصري
الوحدة والعيار سعر البيع سعر الشراء بالدولار الأمريكي
سعر ذهب 24 5469 جنيه 5446 جنيه $107.53
سعر ذهب 22 5013 جنيه 4992 جنيه $98.57
سعر ذهب 21 4785 جنيه 4765 جنيه $94.09
سعر ذهب 18 4101 جنيه 4084 جنيه $80.65
سعر ذهب 14 3190 جنيه 3177 جنيه $62.72
سعر ذهب 12 2734 جنيه 2723 جنيه $53.76
سعر الأونصة 170092 جنيه 169381 جنيه $3344.49
الجنيه الذهب 38280 جنيه 38120 جنيه $752.69
الأونصة بالدولار 3344.49 دولار
سعر الذهب بمحلات الصاغة تختلف بين منطقة وأخرى